Warning: Attempt to modify property of non-object in /var/www/clients/client21692/web46648/web/components/com_jomcomment/mambots.php on line 139

De nieuw gekozen president van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa, beter bekend als PACE (Parliamentary Assembly Council of Europe) heeft gezegd in haar besluitvorming “Karabağ altijd als een deel van Azerbeidzjan te hebben aangeduid”.

 

Bij de Armeens-Azeri grens rondom het door Armenië bezette gebied in Azerbeidzjan is één dode gevallen.

 

In overeenstemming met het besluit van de Nationale Azerbeidzjaanse Radio en Televisie Omroep zal ATV International TV in zes talen uitzenden.

 

De Japanse minister van Buitenlandse Zaken Hirofumi Nakasone heeft harde kritiek geuit op Armenië omtrent hun conflict met Azerbeidzjan over het door Armeense troepen bezette Nagorno-Karabağ.

 

Volgens ambassadeur van Oezbekistan in Azerbeidzjan İsmatulla Ergaşev dient Armenië per direct hun bezetting van Azerbeidzjan op te geven en te vertrekken van Azeri grondgebied.

 

Volgens de Azerbeidzjaanse president İlham Aliyev trekt Armenië zich binnenkort terug uit delen van Azerbeidzjan. Het gaat om de provincies die Armenië 15 jaar geleden bezette na afloop van de Armeens-Azerbeidzjaanse oorlog van 1992-1994 en sindsdien weigert te verlaten.