Warning: Attempt to modify property of non-object in /var/www/clients/client21692/web46648/web/components/com_jomcomment/mambots.php on line 139

Het Europees Parlement heeft een resolutie aangenomen waarin het stelt dat “de Armeense zijde zich moet terugtrekken van het door haarzelf bezette Nagorno-Karabağ”.

 

Na een aanval van een groep Armeense soldaten in de door Armenië bezette Azerbeidzjaanse provincies is er minstens één dode gevallen aan Azerbeidzjaanse kant.

 

De in 1868 door architect Kerbalai Safi Khan Qarabaghi geconstructeerde historische moskee van Akdam, wordt thans in gebruik genomen als mestopslagplaats.

 

Bij gevechten rond de door Armeense troepen bezette Azerbeidzjaanse provincie Nagorno-Karabağ, zijn vijf doden gevallen.

 

Boris Gryzlov, de Russische parlementsvoorzitter, heeft verklaard de Azerbeidzjaanse soevereiniteit en eenheid te erkennen en respecteren.

 

De west-Turkse stad Uşak heeft besloten een standbeeld op te richten van de Turks-Azerbeidzjaanse slachtoffer van Hocalı, die in 1992 genadeloos omgebracht werden door Armeense soldaten.

 

Volgens Teheran doet Iran er alles aan op diplomatiek gebied om het door Armenië bezette gebied van Karabağ weer in Azerbeidzjaanse handen te doen belanden.

 

Nursultan Nazarbayev, president van de Centraal-Aziatische republiek Kazachstan, heeft een oplossing voor Karabağ.

 

Israëlisch Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman heeft gezegd de territoriale en soevereine eenheid van Azerbeidzjan te steunen.

 

Bij de herdenking van de bloedige oorlog aan het begin van de jaren ’90 van de vorige eeuw heeft de Armeense krant Asbarez een foto herdrukt met een ander onderschrift dan het origineel.