Warning: Attempt to modify property of non-object in /var/www/clients/client21692/web46648/web/components/com_jomcomment/mambots.php on line 139

De jonge Armeense soldaat Karen Harutyunyan is gevlucht van zijn positie aan de Armeens-Azerbeidzjaanse grens om asiel aan te vragen in Azerbeidzjan.

 

De jonge Azerbeidzjaanse soldaat Mübariz İbrahimov, van wie Armenië officieel verklaarde geen weet te hebben van waar hij is, is sinds kort te zien op een Russisch videosite. Op de videobeelden is te zien hoe İbrahimov doodgemarteld wordt door Armeense soldaten.

 

De nieuwe voorzitter van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), Kazachstan, wil zo snel mogelijk een oplossing voor Nagorno-Karabağ.

 

Volgens de Armeense Minister van Defensie Seyran Ohanian wil Armenië langeafstandsraketten aanschaffen om zo een vuist te kunnen vormen tegen ‘vijandelijke buurlanden’.

 

Volgens Ruben Mehrabyan van het Armeens Internationale Politiek en Onderzoekscentrum komt het grootste gevaar voor Armenië van Rusland.

 

Een recent onderzoek van Gallup heeft aangetoond dat ruim 44% van de Armeniërs wil emigreren uit Armenië wegens een gebrek aan werk in hun moederland.

 

Volgens de Azerbeidzjaanse krant Yeni Azerbaycan komt er binnenkort een Turkse delegatie om verschillende militaire projecten met hun Azerbeidzjaanse ambtgenoten te bespreken. Hiermee zou een grootschalig Turks-Azerbeidzjaanse militaire samenwerking gerealiseerd kunnen worden.

 

Na hevig druk van de Armeense lobby in Amerika is de benoeming van Matthew Bryza tot ambassadeur in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku uitgesteld tot nader orde.

 

Onlangs maakte de Armeense regering bekend een atoomcentrale te willen bouwen in Armenië voor het opwekken van energie.

 

Volgens de officiële Armeense Strategisch Bestuursprogramma voor Staatsschulden, dat vandaag openbaar gemaakt werd door de Armeense regering, zal Armenië in 2013 een buitenlands schuld van ruim 4 miljard dollar hebben.