Warning: Attempt to modify property of non-object in /var/www/clients/client21692/web46648/web/components/com_jomcomment/mambots.php on line 139

Volgens de Armeense politieke wetenschapper Ervand Bozoyan stijgt de kans op een nieuwe oorlog om het betwiste gebied van Nagorno-Karabağ.

 

Een Azerbeidzjaans soldaat met de rang van sergeant is krijgsgevangen gemaakt door Armeense soldaten, althans dat beweert televisiezender ANP.

 

Armeense Amerikanen, verenigde onder ‘Armenian Assembly of America’ (AAA), zijn een protestactie begonnen tegen het toonaangevende Amerikaanse CNN-zender.

 

In reactie op de verlenging van de Russische basis in Armenië, overweegt Turkije om een militaire basis in Azerbeidzjan te openen, zo melden verschillende lokale media.

 

Turkije heeft middels Ahmet Davutoğlu, haar minister van Buitenlandse Zaken, Azerbeidzjan gegarandeerd dat Turkije haar grenzen met Armenië niet zal openen.

 

De Armeense politieke deskundige Levon Şirinyan meldde dat “Rusland steeds actiever wordt in Zuid-Kaukasus en dat de Verenigde Staten dit gedogen uit begrip, maar dit tegelijkertijd vrezen.”

 

Bij gevechten tussen Azerbeidzjaanse troepen in het door Armenië bezette Azerbeidzjaanse grondgebied en Armeense soldaten, is er minstens één gewonde gevallen.

 

De Russische president Medvedev verklaarde na zijn bezoek aan Armenië dat het bestaan van de Russische militaire basis in Gümrü verlengd zou worden tot 2044.

 

Tussen Armenië en Rusland is er dan toch een overeenkomst ondertekend over de bouw van een nieuwe kerncentrale in Armenië.

 

Turkije en Azerbeidzjan zoeken steeds meer toenadering tot elkaar na de recente Armeens-Russische toenadering in het gebied.