Warning: Attempt to modify property of non-object in /var/www/clients/client21692/web46648/web/components/com_jomcomment/mambots.php on line 139

Iran blijft Azerbeidzjan steunen en zet zich tevens in om de Armeense bezetting van Nagorno-Karabağ en de andere Azerbeidzjaanse gebieden zo snel mogelijk te beëindigen.

 

Azerbeidzjan zal binnen twee tot drie jaar ruim vijf miljard dollar investeren in haar buurland Turkije.

 

Een Roemeens topcrimineel kon zich voor enkele tienduizenden euro’s vrijkopen uit een Armeense gevangenis, dit heeft voor een groot schandaal gezorgd in Armenië.

 

Aan het Armeens-Azerbeidzjaans front is op 11 september 2010 een Armeniër opgepakt, meldt het Azerbeidzjaans Ministerie van Defensie.

 

De afgevaardigde van de Europese Unie omtrent Zuid-Kaukasische zaken Peter Semneby heeft zijn zorgen geuit over de Karabağ-situatie.

 

Volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoğlu zal Turkije pas de grenzen met Armenië openen, nadat het Armeense bezettingsleger vertrokken is uit Azerbeidzjan.

 

Rusland en Azerbeidzjan hebben een economisch verdrag gesloten omtrent de import van Azerbeidzjaanse aardgas naar Rusland.

 

De Russische premier Dmitri Medvedev heeft medegedeeld dat het zoveel mogelijk aardgas als mogelijk is, wil importeren vanuit Azerbeidzjan.

 

Volgens Mustafa Kabakçı, voorzitter van de interparlementaire Turks-Azerbeidzjaanse Vriendschapsgroep, zal Turkije de volgende resolutie van de VN-veiligheidsraad steunen.

 

Bij een actie waarbij Armeense soldaten de grens naar Azerbeidzjan trachtten over te steken, vielen vijf doden en enkele gewonden.