De Amerikaanse staat Arkansas heeft officieel en formeel de Genocide in Hocalı erkent als een daad tegen de menselijkheid door Armenië nadat eerder Massachusetts, Texas, Georgia en New Mexico dat al hadden gedaan.

 

Volgens de Minister van Buitenlandse Zaken van Armenië, Edvard Nalbandyan, is het niet Armenië maar "Azerbeidzjan dat de provincie Karabağ bezet".

 

Vier Franse parlementariërs onder leiding van Guy Teissier hebben het bezette gebied Karabağ bezocht. Het bezoek is controversieel omdat Karabağ momenteel bezet wordt door Armeense troepen en Frankrijk met dit bezoek indirect steun geeft aan deze bezetting.

 

De Armeense president Sarkisiyan wil, na de bezetting van Azerbeidzjan, nu ook bepaalde delen van Turkije toevoegen aan Armenië, dat bleek na een vraag van een Armeens student in de Armeense hoofdstad Yerevan.

 

Volgens een recent onderzoek van de Azerbeidzjaanse onderzoeker İlgar Majidli zijn er steeds meer aanwijzingen die duiden op een samenwerking tussen Armenië en de Koerdische gemeenschap.

 

Vandaag is de massamoord van Azerbeidzjaanse Turken in 1992 door Armeense soldaten in Hocalı herdacht voor de negentiende keer.

 

Matthew Bryza is toch aangesteld als de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakü, ondanks immense druk van de Armeense lobby.

 

Aan de Turks-Armeense grens in Iğdır zijn een groep Turken en Azerbeidzjanen een hongerstaking begonnen om de Minsk Groep van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa te bewegen achter zijn beslissing te staan.

 

Oezbekistan heeft zijn steun uitgesproken voor Azerbeidzjan in de kwestie rondom Karabağ. Armenië houdt al bijna 20 jaar de provincie Karabağ en alle omringende provincies, tezamen ongeveer een kwart van Azerbeidzjan, bezet.

 

De nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakü, Matthew Bryza, is meteen onder druk van de Armeense lobby komen te staan.